Antioxidantens kraft vid träning 

Astaxin® är ett kosttillskott som passar bra till dig som vill hålla dig frisk och få ut maximalt av din träning. Astaxin® är en kombination av det algbaserade ämnet astaxanthin samt antioxidanterna vitamin C och vitamin E som skyddar kroppens celler mot oxidativ stress. Vitamin C bidrar även till att immunförsvarets fungerar normalt och att minska trötthet och utmattning. Astaxin® är därför bra för att optimera prestation och återhämtning vid hård träning.

Kroppens funktion vid träning

Vid uthållighetsträning som exempelvis cykling, löpning och skidåkning frigörs extra mycket fria radikaler då kroppens omsättning av syre är hög. Då behövs mer antioxidanter för att neutralisera dessa så att kroppens celler inte blir skadade. Vid träning stimuleras kroppens egen produktion av antioxidanter, men vissa antioxidanter måste tillföras med kosten. Förutom vitaminer med antioxidantaktivitet kan man även komplettera med antioxidanter som inte är essentiella. Vid hård träning kan det därför vara fördelaktigt att använda kosttillskottet Astaxin®.

Vem bör äta Astaxin®?

Kosttillskottet Astaxin® passar både kvinnor och män som vill maximera sin träning och prestera optimalt. Det är ett bra komplement till en varierad kost och hälsosam livsstil. För att uppnå bra hälsa och få önskat resultat av din träning kan extra antioxidanter genom tillskott ge en extra boost för presentation och återhämtning. Äter du en mindre varierad och obalanserad kost kan också behovet av kosttillskott öka.

Vill du veta mer om kosttillskottet Astaxin®? Kontakta oss så vägleder vi dig!

Commitment to clean sports: our product Astaxin is regularly tested for selected doping substances.

  • Astaxanthin ingår i gruppen karotenoider och mikroalgen Haematoccocus pluvialis är den naturligt mest rika källan. Ämnet finns i alger och i vissa fiskar och skaldjur som äter alger, bland annat i lax, krabbor, krill och hummer. Astaxanthinet har en stark röd färg.
  • Astaxin® är ett kosttillskott som innehåller det algbaserade ämnet astaxanthin samt antioxidanterna vitamin C och E. Vitamin C och E skyddar kroppens celler mot oxidativ stress. Vitamin C bidrar även till immunsystemets normala funktion och till att reducera trötthet och utmattning.
  • Vi på AstaReal producerar astaxanthinet genom odling av mikroalgen Haematoccocus pluvialis, den naturligt mest rika källan. AstaReal är i dag ledande inom forskning kring astaxanthin.

Följ oss på instagram